Waarom kiezen voor SVKI?

De prijs van gebruikte kleding is net als van alle andere producten conjunctuurgevoelig. Soms zijn de prijzen hoog, soms zijn ze laag. Vooral op momenten dat de prijzen stijgen, storten zich allerlei bedrijven en bedrijfjes, soms van dubieus allooi, op de markt.
Vaak schroomt men niet burgers en overheden te misleiden door zich voor te doen als een charitatieve organisatie of de indruk te wekken dat te zijn. De werkelijkheid is dat men alleen er opuit is snel geld te verdienen.
Dat dit ten koste gaat van hulpbehoevenden hier en in de derde wereld zal deze mensen een zorg zijn. Het SVKI wil een halt toeroepen aan deze commerciële wildgroei door informatie te verstrekken over het werk van erkende organisaties en hun goede doelen.

Bij het SVKI aangesloten stichtingen zijn betrouwbare partners, óók als de prijzen van gebruikte kleding laag zijn. Lokale overheden die in zee gaan met het SVKI en de daarbij aangesloten organisaties kunnen er 100% zeker van zijn dat de inzameling van gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel perfect is geregeld en dat de opbrengst uitsluitend wordt besteed aan echte goede doelen!

Welkom op de site van SVKI
SVKI = Samenwerkingsverband Kledinginzamelende Instellingen
Apart maar toch samen
Kledinginzameling
www.svki.nl