Wat is het SVKI?

In het Samenwerkingsverband Kledinginzamelende Instellingen (SVKI) werkt een aantal kleinere charitatieve organisaties samen bij de inzameling van gebruikte kleding en huishoudtextiel.
Kledinginzameling is voor de aangesloten stichtingen verreweg de belangrijkste bron van inkomsten. De opbrengsten worden aangewend voor de goede doelen waarvoor de aangesloten organisaties zich sterk maken

Apart maar toch samen


De goede doelen waarop de aangesloten stichtingen zich richten, lopen weliswaar sterk uiteen; wat hen bindt is een aantal belangrijke overeenkomsten:

-    Op basis van accountantsverklaringen wordt de financiĆ«le handel en wandel van elk van de aangesloten organisaties jaarlijks beoordeeld door het Centraal Bureau Fondsenwerving* in Amsterdam.

- Alle aangesloten stichtingen hebben een kostenbesparende organisatie, onder meer door de inzet van talrijke vrijwilligers. Het niet hebben van geldverslindende kantoren met duurbetaalde krachten heeft als belangrijkste consequentie dat het overgrote deel van de binnenkomende gelden daadwerkelijk ten goede komt aan het charitatieve werk.

*) Meer informatie over het Centraal Bureau Fondsenwerving vindt u op www.cbf.nl .Welkom op de site van SVKI
SVKI = Samenwerkingsverband Kledinginzamelende Instellingen
Apart maar toch samen
Kledinginzameling
www.svki.nl